Evenementenvergunning

Voor een evenement zoals een kermis, braderie of fiets- of hardloopevenement heeft u een evenementenvergunning nodig. Voor een klein evenement zoals een buurtfeest hoeft u alleen klein evenement te melden. Een evenementenvergunning vraagt u persoonlijk aan of namens een organisatie. De vergunning vraagt u minstens 12 weken voor het evenement aan. Voor een evenementenvergunning hoeft u niet naar het gemeentehuis.
Aanvragen evenementenvergunning

Nodig

  • Uw DigiD (DigiD staat voor Digitale Identiteit); het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.
  • Inloggen kan ook met e-Herkenning. eHerkenning is een soort DigiD maar dan voor bedrijven. Nog geen eHerkenning? Ga dan eerst naar www.eHerkenning.nl
  • Een melding samenkomst van meer dan 50 personen

Kosten

Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het evenement of de risicoklasse betaalt u voor een:

  • Evenementenvergunning (klein)  € 49,60.
  • Evenementenvergunning categorie A   € 97,10.
  • Evenementenvergunning categorie B  € 204,20.
  • Evenementenvergunning categorie C  € 406,80.

Natuurwet

Kan het zijn dat uw evenement gevolgen gaat hebben voor (beschermde) dieren en planten? Dan heeft u waarschijnlijk een natuurvergunning nodig. Neem hiervoor contact op met de provincie Utrecht via wnb@provincie-utrecht.nl of 030 258 91 11 (vraag naar het Servicebureau van het team Vergunningverlening Natuur en Landschap).
 

Spreekuur Evenementen voor hulp bij aanvragen

Op dit moment is er geen spreekuur evenementen. Als dit weer mogelijk is, vermelden we het op de website.

Het evenementenspreekuur is bedoeld voor iedereen die nog geen aanvraag heeft gedaan maar wel al vragen heeft. Heeft u vragen over een lopende aanvraag, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 14 033. 

Melding klein evenement

Wilt u een klein evenement zoals een buurtbarbecue of straatfeest organiseren? Dan is niet altijd een vergunning niet nodig maar kunt u volstaan met een Melding klein evenement.