Financiële regelingen

Heeft u moeite om met uw geld rond te komen, of de energierekening te betalen? Misschien heeft u dan recht op extra geld of een regeling.

Moeite met rondkomen? Er kan vaak meer dan u denkt! Bijvoorbeeld dat u een deel van de gemeentelijke belasting niet hoeft te betalen. Of dat de gemeente meebetaalt aan de kosten van uw zorgverzekering. Alle financiële regelingen in de gemeente Leusden vindt u op Rondkomen in Leusden.

Extra energietoeslag voor lage inkomens in Leusden

Heeft u een laag inkomen? Misschien ontvangt u dit jaar een extra energietoeslag van € 1300,-. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u via de website van gemeente Amersfoort een aanvraag doen. Een bevestiging van de aanvraag ontvangt u van de gemeente Amersfoort.

Vragen over de energietoeslag?

Heeft u vragen over de energietoeslag?, geen bevestiging van de aanvraag ontvangen of heeft u vragen over het formulier? Neem contact op met de gemeente Amersfoort. Dit kan telefonisch via 14033 of stuur een e-mail naar energietoeslag@amersfoort.nl.

Hulp nodig bij uw aanvraag energietoeslag?

Maak dan een afspraak bij het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) van Lariks. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.30 uur via telefoonummer: 033- 303 44 44.

Meenemen

naar uw SMS afspraak neemt u mee: specificatie(s) van inkomsten (loon, uitkering, alimentatie) van de laatste maand.

Komt u door de hoge energierekening in de problemen?

U kunt contact opnemen met een coach van Werk Inkomen en Zorg. De coaches helpen inwoners met financiële problemen in Leusden. Ook als u gewoon inkomsten hebt en zelfstandig bent. Zij kijken met u mee naar uw totale huishoudplaatje, en geven advies en hulp. Ze kunnen u ook adviseren over energiegebruik, contract en besparingen.

Sportpas Leusden

De sportpas maakt sporten mogelijk. Ook als u weinig te besteden heeft. Op de pas staat een tegoed van € 100,-.

Dit kunt u besteden bij een van de aangesloten sportaanbieders. De aangesloten sportaanbieders en het aanvraagformulier vindt u op de website rondkomeninleusden

Voor wie is de Sportpas?

De Sportpas is voor iedereen van 18 jaar of ouder met een maandelijkse inkomen onder de 130% van de bijstandsnorm. Deze norm is afhankelijk van uw leeftijd en gezinssituatie. Op het aanvraagformulier staan de normen.

Heeft u kinderen, en willen die ook graag sporten? Op rondkomeninleusden  vindt u meer informatie over de vergoedingen van Jeugdfonds De Boom.