300 minigemalen in Leusden gerenoveerd

10 november 2020

Vrijdag 6 november 2020 heeft wethouder Wim Vos het nieuwe besturingssysteem van drukriolering in gebruik genomen.

Voor de rioolbeheerders is het nu op een beeldscherm te zien of de drukriolering naar behoren werkt. Storingen kunnen in veel gevallen direct worden opgelost en zijn al in beeld voordat bewoners problemen ondervinden. Daarnaast is het nu mogelijk om  ‘oneigenlijke’ lozingen op te lossen.

300 minigemalen gerenoveerd

Leusden heeft ongeveer 300 minigemalen in beheer. Deze minigemalen vergen regelmatig onderhoud, maar waren aan een grondige renovatie toe. Voor de uitvoering van de klus viel de keuze op Landindustrie, zij scoorden hoog op het gebied van social return en duurzaamheid. Voor de renovatie van de minigemalen werkte Landustrie nauw samen met de regionale sociale werkvoorziening de Amfors Groep. Hun metaalbedrijf stelde de nieuwe schakelkasten samen en maakte de bijbehorende buitenopstellingskasten. Landindustrie leverde hiervoor drie verschillende types demokasten, die zijn voorzien van elektrotechnische apparatuur en een besturingssysteem.

5000 euro gedoneerd aan Kika

De Amfors Groep demonteerde de oude kasten uit Leusden. Alle onderdelen zijn nauwkeurig beoordeeld en gescheiden. Slechte onderdelen zijn gerecycled en nog goede onderdelen hergebruikt in andere installaties. De opbrengst van het recyclen bedraagt 5.000 euro en is gedoneerd aan Kika, dat strijdt tegen kinderkanker.