Bedrijventerrein Larikslaan wordt steeds mooier

25 juni 2020
2 nutsgebouwtjes Larikslaan

Aan de Larikslaan, naast het nieuwe AFAS gebouw, ontstaat een mooi werkgebied voor Leusdense bedrijven. Alle nu beschikbare kavels zijn verkocht, en bedrijven zoals CCC, ASB-banden en Pajuk Optiek zijn hier te vinden.

In 2021 zal het tijdelijke bouwparkeerterrein van AFAS vrij komen voor een nieuwe invulling. Dan wordt ook de nieuwe Moerbeilaan en de openbare ruimte ingericht.

Voor een mooie inrichting van de openbare ruimte is alvast een eerste stap gezet. Kunstenaar Daniel van de Haterd van Dertienhoog heeft 2 nutsgebouwtjes onder handen genomen.

Om deze 2 gebouwtjes een mooie uitstraling te geven voor de toekomst, is gebruik gemaakt van het verleden. De gronden van het gebied Larikslaan hoorden vroeger bij boerderij Princenhof. Deze boerderij staat nog steeds aan de Burgemeester de Beaufortweg. Bij deze boerderij heeft vroeger ook een duiventil gestaan. Deze is herbouwd en staat nu in het openluchtmuseum in Arnhem. De boerderij en de duiventil hebben nu op een andere manier een plekje gekregen aan de Larikslaan.