Bestemmingsplannen de Holm en de Meent vastgesteld door gemeenteraad

22 maart 2022

De gemeenteraad heeft op 10 maart 2022 de bestemmingsplannen voor de Holm en de Meent vastgesteld. Op deze voormalige schoollocaties worden in totaal 29 woningen gebouwd.

De nieuwe woningen maken deel uit van een gevarieerd woningbouwprogramma waarbij op de oude schoollocaties de Holm, Meent, Klimrakker en de Leus woningen worden gebouwd. Van duurdere en middel dure koopwoningen tot aan sociale huur- en kleinere woningen.

Sociale huurappartementen en vrije kavels

Op de grond van de voormalige schoollocatie de Meent in de wijk Groenhouten komt een appartementengebouw voor 22 sociale huurwoningen. Onlangs heeft de gemeente de grond verkocht aan  Woningstichting Leusden. De verwachting is dat de appartementen in 2024 klaar zullen zijn.
Op de voormalige schoollocatie van basisschool de Holm komen 7 vrije kavels beschikbaar die naar verwachting rond de zomer in de verkoop komen. Het perceel is nu nog in eigendom van de gemeente. Op de kavels mogen kopers een vrijstaande woning naar eigen ontwerp neerzetten en kiezen voor een levensloopgeschikte woning. Voor drie kavels bestaat tevens de mogelijkheid om een aangepaste en meer-generatie woning of ander woonzorgconcept te bouwen. 

Rijwoningen en kleinere woningen

Voor de locatie de Klimrakker in de wijk De Wetering heeft de gemeenteraad op 10 maart het stedenbouwkundig kader vastgesteld. Dit betekent dat de gemeente nu het plan verder uitwerkt. Daarna wordt er een geschikte projectontwikkelaar gezocht die maximaal 16 volledig energieneutrale rijwoningen moet gaan bouwen. Het streven is ook om een kwart van de woningen levensloopgeschikt te bouwen, zodat senioren en bewoners met een wens voor een rolstoeltoegankelijke woning een passende woning kunnen vinden in Leusden.
Locatie de Leus in de wijk Munnikhove is de beoogde plek voor maximaal 9 kleinere woningen. Het ontwerp bestemmingsplan wordt naar verwachting in april ter inzage gelegd.

Vervolg

Nu de gemeenteraad de bestemmingsplannen voor de Holm en de Meent heeft vastgesteld, volgt nog een inzageperiode van zes weken. Het bestemmingsplan is in te zien via ruimelijkeplannen.nl. Een papieren versie is op afspraak in te zien in het Huis van Leusden. Bezwaar maken tegen de plannen is in deze fase alleen nog mogelijk bij de Raad van State.