Binnenkort alle overheidsinformatie bij elkaar

19 juni 2023

Alle informatie voor ondernemers voortaan op één plek.

Heb jij een vraag en ben je veel tijd kwijt op zoek naar het goede antwoord? Dat is in de nabije toekomst niet meer nodig. Het is de bedoeling dat je binnenkort voor al je vragen terecht kan op één digitaal platform.

Initiatief

Of je als ondernemer nu informatie zoekt van de gemeente, provincie of de Rijksoverheid, de Belastingdienst of semi-overheidsinstellingen; het zal hier te vinden zijn. Dit initiatief van de Rijksoverheid samen met de KVK wordt inmiddels ook vormgegeven door de provincie Utrecht samen met de regionale KVK. Ga naar de website en vind alle informatie voor zover deze nu al beschikbaar is.

Verbeteren en versnellen

Veel regelingen, informatie, activiteiten en initiatieven van overheden (denk aan de gemeente, provincie, rijksoverheid) zijn specifiek gericht op ondernemers. De coördinatie van alle informatie tussen deze partijen was niet optimaal georganiseerd. Hierdoor ben je als ondernemer veel tijd kwijt met het vinden van de juiste informatie.  Daarom zijn de Provincie Utrecht en de Kamer van Koophandel (KVK), in navolging van het landelijk initiatief hiertoe, gestart met het verbeteren en versnellen van de dienstverlening voor jou als ondernemer. Zij zetten zich in voor het bevorderen van de samenwerking van (semi)publieke organisaties. De gemeente Leusden juicht dit initiatief toe en is partner in deze samenwerking. Ook de gemeenten Houten, Zeist, Woerden, Veenendaal, Amersfoort en Utrecht en de ROM Utrecht Region, Hogeschool Utrecht en MKB Nederland regio Utrecht zijn inmiddels aangesloten.

'Ontsnipperen'

De verwachting is dat alle gemeenten en relevante publieke organisaties in de provincie Utrecht zich verenigingen, met als doel het ‘ontsnipperen’ van informatie voor ondernemers. De partijen zorgen ervoor elkaar op de hoogte te houden van nieuwe initiatieven. Zij verwachten dat jij als ondernemer op deze manier beter en sneller geholpen wordt.

Éen plek

Alle informatie en advies van de overheid voor ondernemers op één plek.