Extreme regenbuien te lijf in Leusden-Zuid

01 december 2021

Dat het klimaat verandert heeft iedereen wel op zijn netvlies staan. Extreme regenbuien zorgen soms voor veel water op straat en in de tuin. Ook ervaren we vaker periodes van hitte en droogte. Om daar beter op voorbereid te zijn, heeft de gemeente dit najaar in de Prinses Christinalaan en de Prinses Margrietlaan in Leusden-Zuid een apart regenwaterriool aangelegd. Dit noemen we afkoppelen. 

Er liggen nu dus twee buizen in de grond: één voor het schone regenwater en één voor het vuile water. Het toiletwater of douchewater komt in het vuilwaterriool dat naar de rioolwaterzuivering in Amersfoort gaat. Het regenwaterriool brengt het schone regenwater naar een sloot of vijver in de buurt. Daarmee beperken we wateroverlast en de buurt is koeler op een hete zomerdag.

Vanaf volgend jaar gaat de gemeente aan de slag met rioolaanpassingen in meerdere straten van het noordelijk deel van Leusden-Zuid en in de Burgemeester de Beaufortweg. Meer weten over afkoppelen? Bekijk dan de video over de Hessenweg in Achterveld.