Gemeentepluim uitgereikt aan de heer John Spijkerman

09 januari 2024
Uitreiking gemeentepluim aan John Spijkerman

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het Huis van Leusden op maandag 8 januari 2024 werd volgens traditie de Gemeentepluim uitgereikt. Dit jaar was de eer aan de heer John Spijkerman vanwege zijn bijzondere verdiensten als natuur- en vogelfotograaf en theatermaker.

De Annie de Beaufortspeld en de gemeentepluim worden jaarlijks traditioneel uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Leusden. Dit jaar werd de speld vanwege persoonlijke omstandigheden op een ander tijdstip uitgereikt.

De Gemeentepluim voor de heer John Spijkerman

De heer John Spijkerman staat bekend als een waar multi-talent: naast zijn werk als journalist is hij ook natuur- en vogelfotograaf. Hij publiceert bijna dagelijks tientallen schitterende foto's van vogels, compleet met tekst, op de Facebookpagina Leusdenaren voor Leusdenaren. Zijn theatervoorstelling “Vogelmonologen” in Theater De Tuin heeft vanwege het succes een vervolg gekregen. Deze voorstelling is een originele vorm van theater, waarbij zijn schrijverskunst samenvalt met zijn talent als verhalenverteller. Zijn enorme kennis van en liefde voor vogels brengt hij op een unieke en humoristische wijze over op het publiek.

De Annie de Beaufortspeld voor de heer Bart Keus

De heer Bart Keus zet zich al jarenlang in voor de kwetsbare inwoners van de gemeente Leusden. Zo is hij actief voor de Voedselbank, SMS Formulierenhulp, de ouderenbond, de Raad voor Cliëntenparticipatie en vele andere organisaties. De heer Bart Keus kon vanwege persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zijn bij de nieuwjaarsbijeenkomst. Burgemeester Frans Backhuijs heeft samen met een afvaardiging van het bestuur van Stichting De Boom de speld op woensdag 3 januari uitgereikt.