Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien

07 juni 2021

Helaas kunnen niet alle kinderen rekenen op een stabiele thuissituatie. Soms is het nodig dat ze voor een middag, een weekend, maand of langer bij andere mensen terechtkunnen. Bent u iemand die zijn huis en hart voor hen wil openstellen en iets wil betekenen? Sluit dan aan bij de digitale informatieavond over zorg in pleeggezinnen, gezinshuizen en vrijwillige (informele) zorg op woensdag 16 juni van 19.30 – 21.30.

Jeugdhulp- en vrijwilligersorganisaties en instellingen die gezinshuiszorg bieden, werken samen om kinderen en jongeren zo thuis mogelijk te laten opgroeien en ervoor te zorgen dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen, als het kan in samenwerking met een ander gezin. Zij zoeken gezinnen in alle soorten en maten, zodat er voor elk kind een plek is die het best bij hem of haar past. Op de informatiebijeenkomst krijgt u informatie over alle mogelijkheden om voor deze kinderen echt iets te betekenen. Betrokken jeugdhulporganisaties en ervaren steunouders, pleegouders en gezinshuisouders zijn aanwezig. U kunt dus al uw vragen kwijt.

Aanmelding kan via deze link.

Betrokken organisaties

Timon dichterbij, Youké, Stichting Present, De Rading jeugd en opvoedhulp, Leger des Heils, gemeente Amersfoort, Gezinsparaplu Leusden, Gezinshuis.com, gemeente Leusden, Amerpoort, William Schrikker Gezinsvormen.