Help mee aan een gezonder Leusden

16 november 2020

Veel mensen deden al mee aan het gezondheidsonderzoek van GGD regio Utrecht. Deze week ontvangt een aantal inwoners een herinnering in de brievenbus. Met de vraag om alsnog mee te doen. Het onderzoek sluit op 4 december.

De resultaten gebruiken we voor plannen om de gezondheid te verbeteren in Leusden

Met de uitkomsten kunnen we als gemeente kijken wat nodig is om de gezondheid, leefgewoonten en leefomgeving van inwoners te verbeteren. Zo heeft gemeente Leusden naar aanleiding van het gezondheidsonderzoek in 2016 bijvoorbeeld een groot project ‘Eén tegen eenzaamheid’ opgestart. Daarnaast zijn de resultaten uit het onderzoek gebruikt voor het opstellen van het lokaal sportakkoord.

Willekeurig gekozen inwoners van 18 jaar en ouder zijn uitgenodigd om mee te doen

Het onderzoek gaat onder andere over gezondheid, leefgewoonten en het welzijn. GGD regio Utrecht voert het onderzoek uit in opdracht van de 25 gemeenten in de regio Utrecht. ‘Nu met de coronacrisis willen we bijvoorbeeld ook graag weten of corona invloed heeft op hoeveel je beweegt. En op het hebben van stress en op het eenzaam of depressief voelen. Het is goed dat dit in beeld komt, zodat we hiermee aan de slag kunnen gaan’.

Meer informatie 

De GGDrU publiceert in juni 2021 de resultaten in regionale kranten en op de website.