Hoe vindbaar ben jij als ondernemer in Leusden?

21 september 2023

Een door menig ondernemer gekoesterde wens, die bij de goed bezochte informatie bijeenkomst over het inkoopbeleid van de gemeente Leusden op 25 mei 2023 naar voren kwam, is dat zij beter zichtbaar is voor de gemeente en ook voor elkaar.

Daarom start ondernemer Cees Coenen een nieuw initiatief: bedrijvengidsleusden.nl. De gemeente kan hieruit putten als zij een opdracht wil verstrekken.  En minstens zo belangrijk: bedrijven kunnen elkaar ook beter vinden en er kan meer lokale samenwerking ontstaan.

“Eén gids voor bedrijven,  gemeente en inwoners in Leusden om te vertellen wat je doet,” zegt initiatiefnemer en ondernemer Cees Coenen.

In de ontbijtbijeenkomst wordt duidelijk dat de gemeente Leusden niet altijd de lokale bedrijven vindt voor de verschillende opdrachten die zij verstrekt.

“Een gemiste kans”, vinden de aanwezige ondernemers en de gemeente.

Cees Coenen is daarom gestart met het opzetten van een digitale bedrijvengids waarin ondernemend Leusden zich kan presenteren. Cees introduceert de bedrijvengids tijdens de bijeenkomst. Het is zijn missie om de levendige bedrijvigheid die Leusden, Achterveld en Stoutenburg te bieden heeft, beter zichtbaar te maken.

De bedrijvengids biedt jou als ondernemer meerdere kansen

De Bedrijvengids is bedoeld voor àlle Leusdense bedrijven en ondernemers. Met jouw deelname vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf bij lokale inwoners en bezoekers van de website. Ook biedt  deelname jou de kans om lokale ondernemers  (beter) te leren kennen en om elkaars diensten te begrijpen. Een ander voordeel is dat de gemeente snel en gemakkelijk lokale bedrijven kan vinden voor diverse opdrachten.

Eén bedrijvengids voor iedereen

Cees is ook de oprichter van de website Groeten uit Leusden,  een citymarketingplatform om te laten zien wat Leusden te bieden heeft op toeristisch en recreatief gebied. Door het succes van dit platform is het idee ontstaan om daarnaast ook  een Leusdense bedrijvengids te ontwikkelen. De Bedrijvengids Leusden is er voor zowel bedrijven als burgers die op zoek zijn naar een lokale dienst of product. Cees is creatief ondernemer en adviseert bedrijven op het gebied van digitale dienstverlening.

Hoe meld je je aan?

Aanmelden is eenvoudig en bestaat uit drie stappen. 

Op de website bedrijvengidsleusden.nl vind je alle informatie en een aanmeldknop met een stappenplan. Deelname kost 49 euro per jaar. Hiervoor krijg je een eigen pagina op het platform. Het enige criterium is dat je bedrijf in de gemeente Leusden is gevestigd.