Nieuw in Leusden: Pouls Optiek

18 maart 2024
Pouls Optiek

Van generatie op generatie is de liefde voor optiek doorgegeven binnen de familie van Sam en San. Geïnspireerd door hun oom Boulis, brengen de twee broers hun vaardigheden en passie samen in Pouls Optiek.

Wat zijn jullie voor bedrijf?

Sam en ik zijn twee broers uit Amersfoort en Leusden, we ondernemen inmiddels 7 jaar in Leusden. We zijn allebei heel vroeg begonnen met onze studie en daarna gaan werken, hierdoor zitten we inmiddels al 16 en 18 jaar in het vak.           

We zijn gestart bij een grote keten, vervolgens hebben we 6 jaar een franchise winkel gerund in Leusden, maar we vonden dat uiteindelijk niet bij ons passen. In september 2022 zijn we gestopt met de franchise. Na een jaar pauze zijn we terug onder onze eigen naam; Pouls Optiek.

We bieden oogzorg, advies, brillen en contactlenzen. En binnenkort volgt optometrie. Pouls Optiek is gevestigd aan de Komenij 5 in de Hamershof te Leusden.   

Wat zijn je drijfveren?

Zoals ieder andere ondernemer worden we gelukkig van blije en tevreden klanten, maar wat ons echt drijft is de connectie en band met onze klanten. Onze klanten zijn meer dan klanten! Ze zijn altijd welkom voor een kopje koffie en een gezellige gesprek. Dat hoeft niet altijd zakelijk te zijn of  over ogen of brillen te gaan. 

Waarom in Leusden?

We hebben allebei op verschillende locaties gewerkt.  Door het halve land gewerkt in de tijd dat we bij de keten werkten. Doordat we alle papieren hadden en de nodige werkervaring konden we voor de keten overal worden ingezet. Van Zwolle tot Tilburg en overal daar tussen.

Uit ervaring kan ik zeggen dat het nergens zo is als in Leusden. De mensen hier hebben oneindig geduld, begrip en humor. En dat is onbetaalbaar. Wij zijn heel blij dat wij in Leusden ons beroep mogen uitoefenen.

Is er een actualiteit die jullie bezig houdt?

Het (bij) leren stopt nooit, zoals ieder ander beroep in de zorg.  We hebben jaarlijks meerdere seminars en beurzen. Afgelopen weekend waren we nog op het NCC ( Nederlands Contactlens Congres) waarbij we de nieuwste trends mee hebben gekregen. Om de nieuwste trends en ontwikkelingen te kunnen blijven volgen hebben wij hele uitgebreide apparatuur in onze zaak. 

Tot slot: Waar mag je jou altijd voor wakker maken?

Voor helemaal NIKS!, onze slaap is heilig, we zijn 6 soms 7 dagen op de zaak van 9 tot het werk klaar is. en dat is meestal tussen 19.00 en 20.00 uur. Dus er is niks waarvoor wij graag op zouden staan.