Oefenwerkplekken voor nieuwkomers gezocht!

21 september 2023

Wil jij nieuwkomers helpen door een (eerste) oefenwerkplek voor 3 maanden 1 dagdeel per week aan te bieden? Zoek je bijvoorbeeld helpende handjes in de keuken, in jouw bedrijf of heb je behoefte aan een gastvrouw? Lees meer.

Iedereen verdient een kans!

Bied jij voor 3 maanden, één dagdeel per week (40 uur totaal) een oefenplek aan in een werkomgeving waar een inburgeraar zich laagdrempelig kan oriënteren op de arbeidsmarkt? Je krijgt er helpende handen voor terug en wie weet hou je er een enthousiaste werknemer aan over.

Inburgering van nieuwkomers een nieuwe wet

De gemeente is sinds 2022 verantwoordelijk voor de inburgering van nieuwkomers. Zij biedt statushouders en gezinsmigranten mogelijkheden om zo snel en volwaardig mogelijk mee te doen in de Nederlandse maatschappij. De gemeente Leusden biedt nieuwkomers bijvoorbeeld een taaltraject aan en helpt hen bij het vinden van een passende plek die, waar mogelijk, aansluit op de kwaliteiten, wensen en ontwikkelmogelijkheden van de nieuwkomer.

Begeleiding van jouw bedrijf en de nieuwkomer door integratiebegeleider

Tijdens de inburgeringsperiode heeft de nieuwkomer een vaste integratiebegeleider, die ondersteunt bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Leusden. Het begeleiden richting (betaald) werk is daar een belangrijk onderdeel van. De integratiebegeleider is voor jou als werkgever het eerste aanspreekpunt. Hij/zij gaat mee naar de kennismaking en is tijdens de stage waar nodig beschikbaar voor ondersteuning.

Help jij nieuwkomers bij het kennis maken met de Nederlandse arbeidsmarkt?

De Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP) is een belangrijk onderdeel van de inburgering. Het doel is om mensen die verplicht inburgeren kennis te laten maken met de Nederlandse arbeidsmarkt en hen voor te bereiden op deelname hieraan. Iedereen krijgt lessen over het vinden van werk, het verwerven van werknemerscompetenties, de Nederlandse werkcultuur etc. Ook moeten zij minimaal 40 uur werkervaring opdoen in een taalrijke omgeving. Dit kan vrijwilligerswerk of betaald werk zijn. En daarbij hebben we jouw hulp nodig!

Samenvatting

Verzoek                      Meld je aan voor een oefenwerkplek binnen jouw bedrijf waar de inburgeraar zich laagdrempelig kan oriënteren op de arbeidsmarkt

Hoe lang                     Voor drie maanden, één dagdeel per week (40 uur totaal).

Begeleiding                De integratiebegeleider van de inburgeraar wordt je contactpersoon.

Informatie                  Gemeente Leusden: Vluchtelingen en statushouders

Aanmelden                 Neem contact op met Janne-Marie Everts: j.everts@leusden.nl