Sloopwerkzaamheden Mastenbroek 2 gestart

25 februari 2022

Woningcorporatie de Alliantie en ontwikkelaar LATEI zijn vandaag gestart met de sloop van de boerderij aan de Jan van Arkelweg 42. Wethouder Wim Vos verrichtte samen met Jan van Barneveld (de Alliantie) en Ard de Jong (LATEI) de eerste sloophandeling.

Sloopwerkzaamheden

De sloop van de voormalige boerderij en bijbehorende gebouwen, uitgevoerd door aannemer Wernsen BV, is de eerste voorbereiding die getroffen wordt voor de realisatie van Mastenbroek 2. Wethouder Wim Vos: “We zijn ontzettend blij dat de eerste werkzaamheden zijn gestart. Er is veel vraag naar nieuwe woningen en die komen nu snel beschikbaar”. Jan van Barneveld voegt daaraan toe: “In Mastenbroek 2 komt voor meerdere doelgroepen een breed aanbod van woningen beschikbaar, zoals sociale huurwoningen, starterswoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen”. 

Bestemmingsplan

Om de bouw van de nieuwe wijk mogelijk te maken wordt op 10 maart 2022 het bestemmingsplan ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Ard de Jong: “We zijn erg enthousiast over het plan dat met een dorpse uitstraling heel goed past in Achterveld. Mastenbroek 2 wordt toekomstbestendig met duurzame woningen en met maatregelen voor natuur en klimaat”.

Bouwfase 1

De eerste fase van de bouw bestaat uit 10 huurwoningen en ongeveer 32 koopwoningen die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 in de verkoop zullen gaan. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de koopwoningen, dan kunt u zich daarvoor aanmelden op website