Terugblik op geslaagde ondernemersbijeenkomsten

15 december 2022
ondernemersbijeenkomst

Dit jaar heeft Annemiek Kruse namens de gemeente Leusden - uit het extra ter beschikking gestelde Coronabudget – 4 (gratis) Ondernemersbijeenkomsten georganiseerd.

We vroegen ondernemers Simone Russchen en Linda van den Wildenberg wat zij ervan vonden. Zij bezochten beiden bijna alle bijeenkomsten.

Simone vertelt

Simone: “De opkomst was iedere keer flink, maar waarom niet nog groter? Het was gratis, goed georganiseerd en met goede lokale sprekers. Niet alleen hadden de sprekers een relevant verhaal voor ondernemers, maar vooral de praktische kant maakte veel indruk. Zoals de checklist die aanwezigen meekregen na het verhaal over LinkedIN en social media marketing van Corinne Keijzer. Het verbaast mij dat deze bijeenkomsten niet door nog meer ondernemers in Leusden bezocht worden. Wellicht dat dat nog eens uitgezocht wordt.”

Linda vertelt

Linda: “De bijeenkomsten waren kwalitatief hoog vond ik. Ik kijk nu met andere ogen naar de eigen onderneming door de praktische tips die meteen toepasbaar zijn. Dat is heel anders dan een training waar je werkt aan een onderwerp of een netwerkbijeenkomst. Neem bijvoorbeeld de tips van Femke Hogema, spreker over Succesvol ondernemen en winstmaken om als ondernemer meerdere bankrekeningen te hebben. De volgende ochtend paste ik meteen haar adviezen toe en zo ook de andere praktische zaken na de bijeenkomsten.”

Elke bijeenkomst had een eigen thema

Een gerenommeerde gastspreker en tevens bevlogen ondernemer deelde met veel enthousiasme kennis en kunde. Wethouder EZ Alexandra Kolkman sloot de Ondernemersbijeenkomsten af en kondigde aan dat er vanwege groot succes een extra bijeenkomst in februari aanstaande komt. De organisatie zal wederom in handen zijn van Annemiek Kruse.

De bijeenkomsten trokken gemiddeld 80-100 belangstellenden

Zij vonden plaats in de Korf in Leusden. Voor en na elke bijeenkomst werd volop gebruik gemaakt van de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken. De opkomst bestond uit zowel MKB bedrijven als ZZP-ers. Ook horeca en detailhandel was vertegenwoordigd. Dit was precies het doel van de gemeente die na overleg met de ondernemerskoepels besloot om àlle ondernemers in Leusden na de ingrijpende corona tijd extra te steunen door het aanbieden van bijeenkomsten waarin elkaar ontmoeten en verbinden centraal stond. En waarbij ondernemers ook extra kennis konden opdoen bij voor hen relevante thema’s.

Gastspreker Daan Schmidt

Op 21 juni was Leusdenaar Daan Schmidt ondernemer en STORYBRAND-expert de 1e gastspreker. Hij laat toehoorders leren hoe een helder verhaal een bedrijf kan laten groeien. ,,Of je nu ZZP’er bent, directeur van een mkb-onderneming of de CEO van een miljoenenbedrijf, StoryBrand is een paradigma verschuivende marketingmethode. Het helpt je om je boodschap echt te verhelderen en deze zo te verwoorden dat de klant direct begrijpt wat jouw product of dienst voor hem kan betekenen. Die sterke en unieke boodschap kun je vervolgens toepassen in al je marketinguitingen. Van je website en social media tot je offertes en presentaties.”

Gastspreker Saskia Kerkhof

Op 26 september lichtte gastspreker Saskia Kerkhof (auteur, ondernemer en spreker) het thema: “Hoe je meer impact maakt op je omzet met neuro-sales” toe. Saskia Kerkhof ontwikkelde een vernieuwende visie op offertes en sales, waaronder een stevig, wetenschappelijk neuropsychologisch fundament ligt. Zij schreef het boek ‘Slimmer Offertes Maken’ en werkt momenteel aan het boek: ‘De 10 grootste Mindf*cks in sales’

Gastspreker Corinne Keijzer

Op 18 oktober sprak Corinne Keijzer. Zij heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in social media marketing en -strategie, met specialisatie LinkedIn. Personal branding, content marketing, netwerken en employee advocacy zijn haar speerpunten. Ze is officieel tot ambassadeur benoemd door LinkedIn en ze is auteur van honderden blogs, artikelen en meerdere boeken over social media. In 2017 is zij door een vakjury van de FOTY awards verkozen tot beste zzp’er in de categorie ‘Coaching & Training’ en in 2019 is zij in de finale bij de beste drie geëindigd op de dag van de zzp’er.

Gastspreker Femke Hogema

De laatste bijeenkomst was op 21 november 2022. Gastspreker Femke Hogema, eigenaar van Profit First Professionals BV en Healthy Finance en auteur van diverse financiële bestsellers. Zij inspireerde de ondernemers om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen.

Extra ondernemersbijeenkomst

We zien ernaar uit je te ontmoeten op de extra Ondernemersbijeenkomst in februari!
Nadere informatie volgt!