Uitkering energietoeslag bijstandsgerechtigden

24 maart 2022
Woman's hand takes euro money from wallet and places on heating radiator battery with temperature regulator. Expensive heating costs during cold season. Paying bills

De gemeente Leusden start deze maand met het uitkeren van de energietoeslag aan huishoudens met een bijstandsuitkering, ter hoogte van 200 euro.

Energietoeslag van € 800 voor inwoners met een minimum inkomen

Huishoudens in de gemeente Leusden met een laag inkomen krijgen een extra tegemoetkoming van het Rijk van € 800 voor de stijgende energiekosten. Inwoners die gebruik maken van minima-regelingen of een uitkering hebben, ontvangen een brief zodra er meer bekend is over deze regeling.

Voorschot voor inwoners met een bijstandsuitkering

Voor inwoners met een bijstandsuitkering van de gemeente Leusden zullen wij eind maart alvast een voorschot van € 200 uitkeren. U krijgt hierover nog een brief en het bedrag van € 200 wordt automatisch op uw rekening gestort. Het bedrag wordt later aangevuld tot € 800.

Komt u door de hoge energierekening in de problemen?

U kunt contact opnemen met een coach van Werk Inkomen en Zorg. De coaches helpen inwoners met financiële problemen in Leusden. Ook als u gewoon inkomsten hebt en zelfstandig bent. Zij kijken met u mee naar uw totale huishoudplaatje, en geven advies en hulp. Ze kunnen u ook adviseren over energiegebruik, contract en besparingen.

Meer informatie