Veiligheid is een groot goed

19 juni 2023
Gérard van Beek, secretaris en penningmeester van de Stichting Collectieve Beveiliging Leusden.

Je veilig voelen is enorm belangrijk. Niet alleen voor jouw als ondernemer, maar ook voor je medewerkers en klanten.

Helaas wordt veiligheid vaak onderschat. Daarom zou iedere ondernemer zich meteen aansluiten bij de Stichting Collectieve Beveiliging Leusden. Daarom zou iedere ondernemer zich meteen aansluiten bij de Stichting Collectieve Beveiliging Leusden.

Heterdaad

Het is aardedonker en 02.00 uur in de nacht. Een beveiliger ziet vanaf een camera bij de ingang van een industrieterrein een auto voorbij rijden met een gestolen kenteken. Hij meldt dit bij de politie. Ondertussen neemt de beveiliger polshoogte en verijdelt de poging tot inbraak. Op heterdaad zijn de criminelen betrapt en nog niet binnen geweest. Ondertussen is de politie gearriveerd en rekent ze in.

Beveiliging is goed geregeld bij de stichting

“De beveiliging is met camera’s geregeld,” vertelt Gérard van Beek, secretaris en penningmeester van de Stichting Collectieve Beveiliging Leusden. Van Beek: “Er is bijna geen inbraak meer geweest in de bedrijven van aangesloten ondernemers in Leusden. Dat zegt genoeg. Meestal rijden criminelen rond in een gestolen auto, of een wagen met gestolen kenteken. Rijden zij nu een industrieterrein op langs een van onze camera’s, dan wordt door onze beveiliger de politie meteen ingeschakeld.”

Veiligheid wordt vaak onderschat

Je veilig voelen is enorm belangrijk. Niet alleen voor jouw als ondernemer, maar ook voor je medewerkers en klanten. Helaas wordt veiligheid vaak onderschat. Want wanneer je je veilig voelt durf je je beter te bewegen, samenwerken, zaken met elkaar doen.

“Dat was vroeger wel anders,” zegt Van Beek. De beveiliging surveilleerde in een auto. Je kunt je voorstellen dat dat slechts een momentopname was!”

Een nieuwe samenwerking bleek een keerpunt

De motor achter de stichting (sinds 1998) is de Bedrijvenkring Leusden (BKL) die de beveiliging van ondernemers in Leusden verder wil verbeteren. De gemeente Leusden is toezichthouder. Sinds 2015 startten we een samenwerking met een nieuwe partij. Dat bleek een keerpunt, want criminelen gaan sindsdien naar een industrieterrein in Amersfoort. Wij werken nu met Securitas, die weet wat veiligheid betekent, voldoet aan de meest moderne beveiligingstechnieken en bovendien betaalbaar is.

Sluit je aan bij de stichting

Van Beek: “Het is onze missie om de aangesloten ondernemers in Leusden zo veilig mogelijk te houden. Leden nemen direct een pakket af bij Securitas en de stichting zorgt voor camera’s."

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail