Voorbereidingen Mastenbroek 2 van start

24 september 2019
Foto van weiland aan de Ruurd Visserstraat in Achterveld

Mastenbroek is mooi gelegen aan de rand van Achterveld. De plek ten noorden van de Ruurd Visserstraat biedt ruimte aan ongeveer 100 woningen.

Hoe de nieuwe wijk Mastenbroek 2 eruit gaat zien is nog niet bekend. “Het schetsboek van de architect is nog helemaal leeg”, benadrukt wethouder Wim Vos. “De voorbereidingen zijn nog maar net van start gegaan. Het duurt zeker nog een paar jaar voordat er gebouwd gaat worden.” Eerst moet er bijvoorbeeld worden bepaald hoeveel huur- en koopwoningen er komen, en in welke prijscategorie. Ook is het belangrijk om helderheid te krijgen over randvoorwaarden zoals ten aanzien van duurzaamheid, stedenbouw en inrichting van het gebied. Wim Vos: “Pas dan kunnen we aan de slag met een ontwerp voor de nieuwe wijk, wat we overigens het liefste samen doen met de omgeving.”

Woonbehoefte

De gemeente en de Alliantie hebben een onderzoek laten uitvoeren naar de woonbehoefte in Achterveld. Hieruit blijkt dat er tot 2030 zo’n 75 woningen bij moeten komen. Met de afronding van Groot Agteveld en de bouw van Mastenbroek 2 voorziet de gemeente dus zowel in de eigen behoefte van Achterveld als in de regionale woonbehoefte. Wim Vos: “In Groot Agteveld komen er nog woningen beschikbaar. Na afronding van Groot Agteveld is Mastenbroek 2 een volgende plek voor nieuwe huizen voor inwoners Achterveld en daarbuiten. Dit zal zeker een positieve impuls geven aan ons dorp.” De ontwikkeling van Mastenbroek 2 past binnen de ambities van de woonvisie.

Ziet u kansen?

De komende tijd gaat de gemeente aan de slag met het opstellen van de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Ziet u kansen voor Mastenbroek 2? Kom er dan mee! Bel: 14 033 of mail naar: mastenbroek2@leusden.nl.