Evenementenvergunning

Voor een evenement zoals een kermis, braderie of fiets- of hardloopevenement heeft u een evenementenvergunning nodig. Voor een klein evenement zoals een buurtfeest hoeft u alleen klein evenement te melden. Een evenementenvergunning vraagt u persoonlijk aan of namens een organisatie. De vergunning vraagt u minstens 12 weken voor het evenement aan. Voor een evenementenvergunning hoeft u niet naar het gemeentehuis.
Aanvragen evenementenvergunning

Video met uitleg over aanvraag evenementenvergunning

Nodig

Uw DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl

Kosten

Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het evenement of de risicoklasse betaalt u voor een:

  • Evenementenvergunning (klein)  € 46,40.
  • Evenementenvergunning categorie A   € 90,70.
  • Evenementenvergunning categorie B  € 190,70.
  • Evenementenvergunning categorie C  € 380,40. 

Inloopspreekuur Evenementen voor hulp bij aanvragen

Is online aanvragen voor u lastig? Elke eerste maandag van de maand van 15.00 - 16.00 uur is er een inloopspreekuur evenementen in het gemeentehuis. Als gevolg van de coronamaatregelen was het inloopspreekuur een paar maanden niet mogelijk.

Vanaf juli kunt u weer gebruik maken van het inloopspreekuur. Dit is alleen mogelijk na reserveren. Langskomen zonder reservering is niet mogelijk. Het eerstvolgende spreekuur is dinsdag 7 juli. Wilt u gebruik maken van het inloopspreekuur? Stuur dan een e-mail  naar gemeente@leusden.nl om te reserveren. Per organisatie is 15 minuten beschikbaar. Wij vragen u om met maximaal 2 personen langs te komen.

Het inloopspreekuur is bedoeld voor hulp bij het aanvragen van een nieuwe evenementenvergunning. Heeft u vragen over een lopende aanvraag, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 14 033. 

Wilt u een klein evenement zoals een buurtbarbecue of straatfeest organiseren? Dan is niet altijd een vergunning niet nodig maar kunt u volstaan met een Melding klein evenement.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. 

Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 15:00
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden