Veilig e-mailen met ZIVVER

Hebt u zojuist een e-mail van ons ontvangen via ZIVVER? Dat kan. Het is onze manier om ervoor te zorgen dat een e-mail die wellicht gevoelige of persoonlijke informatie bevat, veilig wordt verstuurd.

E-mailen was voorheen in veel gevallen geen veilige optie. Binnen de gemeente Leusden maken we daarom vanaf nu gebruik van ZIVVER, waardoor e-mailen wel veilig kan. Misschien hebt u nog nooit van ZIVVER gehoord en twijfelt u of dit wel te vertrouwen is. Om die twijfel weg te nemen, geven we hier graag een korte toelichting.

De privacy van onze inwoners is voor ons heel belangrijk. Maar er zijn ook andere gegevens waar wij heel vertrouwelijk mee omgaan, zoals bijvoorbeeld de persoonsgegevens van onze medewerkers en financiële gegevens. Als wij gegevens willen delen, gebruiken wij daarvoor bestaande systemen waarin dit veilig kan. Het kan echter ook voorkomen dat e-mail de beste optie is. Ook dan doen we dat alleen als het veilig is. Via een sms-code of een afgesproken wachtwoord kan alleen de ontvanger bij de verzonden e-mail komen.

Wilt u controleren of de e-mail echt van een medewerker van de gemeente Leusden komt, let dan op het volgende:

  • Het e-mailadres eindigt altijd op …@leusden.nl.
  • Ga met de muis op de knop met de link naar het bericht staan. De link moet beginnen met https://app.zivver.com/...
  • Twijfelt u nog steeds of de e-mail wel echt van een van onze medewerkers afkomt, dan is het verstandig even te bellen met de afzender.

Meer informatie over ZIVVER kunt u vinden op support.zivver.com/nl. Ook kunt u contact opnemen met ZIVVER via support@zivver.com.