Trouwambtenaar kiezen

De gemeente Leusden beschikt over een team van enthousiaste trouwambtenaren. U kunt ook kiezen voor een eigen trouwambtenaar. Deze persoon wordt voor 1 dag buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (BABS).
Aanvragen eenmalige buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Zelf een trouwambtenaar kiezen

U kunt een familielid, vriend of kennis vragen uw huwelijk te voltrekken. Deze persoon wordt benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) voor 1 dag. Geef dit ongeveer 3 maanden van tevoren door aan de gemeente.

Als deze BABS geen ervaring heeft, zal één van onze ervaren trouwambtenaren op de achtergrond bij de huwelijksvoltrekking aanwezig zijn. Het beëdigen van een BABS voor één dag gebeurt bij de Rechtbank en kost € 500,-. Als iemand al trouwambtenaar is in een andere gemeente, dan zijn er geen extra kosten. 

Trouwambtenaren gemeente Leusden

De gemeente Leusden beschikt over een team van enthousiaste trouwambtenaren. Om een indruk te krijgen van de mens achter de trouwambtenaar kunt u de filmpjes hieronder bekijken. Bij uw melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt u uw voorkeur voor een trouwambtenaar doorgeven. 

Andréa Schipper

Sinds 1 maart 2014 mag ook ik mij officieel trouwambtenaar van de Gemeente Leusden noemen, of zoals ik beter bekend ben: 'Trouwvrouw'. 11 jaar lang heb ik in onze hoofdstad huwelijken voltrokken, waar ik werkzaam was op de afdeling Burgerzaken. Nu mag ik het leuke trouwteam van Leusden versterken waar ik onwijs veel zin in heb. Trouwen is een passie die vanuit mijn tenen komt en de enthousiaste aanpak van de Gemeente Leusden past daar voor de volle 100% bij.

Een huwelijksceremonie is wat mij betreft vooral leuk! Wees jezelf en geniet. Het is een bijzonder moment waar jullie in de toekomst met veel plezier naar terug willen kijken. Ambteleuk trouwen anno nu. Ik ga ervoor! 

Bekijk Andréa op YouTube

Brigit de Weger

Bruidspaar,

Mijn naam is Brigit de Weger. Ik ben geboren op 5 juli 1977 te Utrecht. Vanaf mijn vijfde jaar woon ik in het mooie Leusden. Ik ben getrouwd met Pascal en wij hebben 2 zoons, Ramon en Mathijs.

Ruim 20 jaar werk ik met veel plezier bij de afdeling Burgerzaken. Eerst bij de gemeente Amersfoort en sinds september 2007 bij de gemeente Leusden. Als kers op de taart werden de gratis en eenvoudige huwelijken/partnerschappen onderdeel van mijn werkzaamheden als ambtenaar van de burgerlijke stand. Ook al zijn dat korte ceremonies en ontmoet ik het bruidspaar pas op dat moment, liefde en verbintenis maakt het elke keer weer speciaal. Voor mij vielen de puzzelstukjes op hun plaats toen ik voor het eerst een groot huwelijk mocht voltrekken. Een speech schrijven, met tijd en aandacht helemaal opgaan in het verhaal van het bruidspaar, en de ceremonie tot een mooi geheel brengen. Dat is mijn passie!

Door persoonlijk contact en een kijkje in jullie leven, krijg ik een goed beeld van jullie tijd samen. Jullie verhaal. Natuurlijk moet een huwelijksvoltrekking aan wettelijke eisen voldoen, maar daarnaast mag alles erin verwerkt worden wat voor jullie wenselijk is. Graag denk ik enthousiast mee, geef ik uitgebreid informatie over wat kan en mag en houd ik jullie op de hoogte van mijn voorbereiding.

Mijn doel is ervoor zorgen dat er tijdens de ceremonie geen reden is om stress te hebben en dat jullie genieten van de dierbaren om jullie heen, de omgeving en vooral van elkaar!

Heel veel plezier en succes met het regelen van jullie bijzondere dag!

Elzo van Kampen

Mijn naam is Elzo van Kampen. Ik ben in 1951 geboren in het Groningse Ulrum en woon sinds 1989 in Leusden. Ik ben vader van drie fantastische meiden (1988, 1990, 1993). Na een carrière in het onderwijs en de journalistiek ben ik in een geheel andere werkfase beland: corrector/vertaler, coach en buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.

Vanaf oktober 2005 ben ik trouwambtenaar in Leusden. Deze functie oefen ik sinds september 2006 ook uit in de gemeente Barneveld. Ik vind het contact met de trouwlustigen uitermate boeiend en geniet van de trouwceremonieën, die ondanks hun serieuze, plechtige basis toch ook een gezellig, informeel nevenkarakter hebben.

Ik streef ernaar een zo persoonlijk mogelijke toespraak te houden. Humor is een belangrijke waarde in mijn leven, dus aan een vrolijke noot mag het wat mij betreft in de trouwzaal niet ontbreken. Ik vind het een voorrecht twee mensen die hun toekomst met elkaar willen delen, in de echt te mogen verbinden en hoop op mijn manier een klein steentje te kunnen bijdragen aan een belangrijke (en misschien wel de mooiste) dag in hun leven.

Bekijk Elzo op YouTube

Evelien Blom

Al meer dan 20 jaar ben ik trouwambtenaar in Leusden. In die jaren heb ik heel wat bruidsparen getrouwd en dat vind ik iedere keer weer een belevenis. Als trouwambtenaar heb je een belangrijke rol op één van de mooiste dagen van iemands leven. Ik vind het dan ook een uitdaging er voor het bruidspaar iets persoonlijks van te maken en niet te volstaan met een algemeen praatje.

Ik zoek de bruidsparen zoveel mogelijk van te voren op, zodat we alvast met elkaar kunnen kennismaken. Het is belangrijk dat je goed naar hun (levens)verhalen luistert en daar met respect mee omgaat. De wensen van het bruidspaar zijn voor mij uitgangspunt om er een ontroerende, gelukkige en onvergetelijke ceremonie van te maken. lk probeer ze ook wat 'bagage' mee te geven op hun gezamenlijke levensreis, maar bovenal mag ik op zo'n dag meegenieten van hun geluk en liefde voor elkaar. lk ben geboren en getogen in dit dorp en ben er zeer mee verbonden. lk heb 24 jaar in de politiek gewerkt en ben nu lid van het bestuur van het Waterschap.

Het besturen van organisaties zowel plaatselijk als landelijk vult mijn dagen en het blijft leuk en spannend om samen met alle mensen om je heen hard te werken en resultaten te bereiken. lk hoop van harte dat de inspirerende taak van trouwambtenaar nog lang op mijn werklijst zal mogen staan.

Bekijk Evelien op YouTube

Joanne Littooij

Vanaf 2009 ben ik buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand, eerst in een andere gemeente, en vanaf heden, april 2016, in Leusden! Naast moeder van Coen (14) en vriendin van Patrick, ben ik als ZZP-er ook actief als zakelijk event organisator en dagvoorzitter. Ik woon in Den Haag, dichtbij het strand waar ik heel vaak erg van geniet. Ik ben sportief in hardlopen en tennissen en ik leer op dit moment de Argentijnse tango, een wens die al jaren op mij lijstje stond.

Mensen mogen trouwen is een passie! Ik vind het telkens weer een eer en super waardevol om op zo’n belangrijk moment aanwezig te mogen zij in het leven van 2 mensen en hun geliefden. Ik hou ervan om de leuke, lieve, grappige en mooie dingen uit het leven van het bruidspaar en hun gasten te vertellen op een vrolijke en interactieve manier. De trouwceremonies die ik verzorg zijn energiek en spontaan en vaak heel gezellig! Voor de invulling van de ceremonie staan wat mij betreft de wensen van het bruidspaar en hun gasten centraal. Gelukkig denkt de gemeente Leusden er net zo over en daardoor denk ik dat we goed bij elkaar passen. Graag tot ziens!

Robèrt Feith

Wat maakt jou zo bijzonder? Wat maakt jullie samen nu echt speciaal? En wat is jullie betekenis samen in relatie tot jullie omgeving? Die puzzel is mooi, bijzonder en elke keer uniek. Leuk om daar een rol in te mogen spelen en jullie trouwdag mede daardoor uniek te maken. 

Sinds begin 2016 mag ik ook trouwambtenaar zijn van de gemeente Leusden, waar ik zelf sinds 2008 woon. Midden in het leven als vader, coach van een jongens sportteam en werkend voor een internationale jongerenorganisatie. Vanuit een achtergrond in het onderwijs, waar spreken in het openbaar bijna dagelijkse kost was, weet ik op een ontspannen manier jullie de ruimte te geven om vooral zelf de regie te houden over jullie dag en toch net die mooie pareltjes eruit te lichten. Hier en daar een knipoog, wat humor maar vooral ook oog voor wat jullie en jullie omgeving bezig houdt. Trouwen? Jullie hebben daar zin in! En ik ook! 

Bekijk Robert op YouTube