Melding openbare ruimte

De 'openbare ruimte' bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Zoals pleinen, wegen, sportvelden of speeltuinen. Is daar iets niet in orde, doe dan een melding openbare ruimte. U kunt bij ons meldingen kwijt over bijvoorbeeld: groenonderhoud, riolering, straatmeubilair, defecte containers, eikenprocessierups, verkeerslichten en overlast hangjeugd.
Melding doorgeven

Wilt u de melding liever niet online doorgeven? U kunt ons ook bellen via telefoonnummer 14 033.

Melden overlast bomen

Wilt u overlast bomen melden? Lees dan eerst de pagina met veelgestelde vragen bomen.

Nodig bij een melding openbare ruimte

  • Uw naam, e-mailadres, telefoonnummer.
  • Uw adres (bij sommige meldingen).
  • Het adres -of ongeveer de locatie- van de plek waar uw melding over gaat.
  • Een melding openbare ruimte kan ook anoniem.

De gemeente vraagt uw telefoonnummer om de melding zo snel mogelijk af te kunnen handelen, bijvoorbeeld als er extra informatie nodig is. Wij vragen uw mailadres om u een terugkoppeling te geven als de melding is afgehandeld.

Alle informatie die u geeft, wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens gebruiken we alleen voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt.

Eikenprocessierups

De Eikenprocessierups kunt u ook online melden. De Gemeente Leusden bestrijdt de Eikenprocessierups alleen op schoolpleinen en in speeltuinen. Op andere locaties hangen we een lintje om de boom. De nesten worden wel meegenomen bij de snoeironde.

Bijenzwerm

Heeft u een bijenzwerm in uw tuin? Of ziet u een bijenzwerm in het openbaar groen?

Een zwerm is niet gevaarlijk. Blijf rustig, houd afstand en bel een imker. Voor een bijenzwerm in Leusden, Achterveld, Stoutenburg, Amersfoort en Soest kunt u het bellen met het alarmnummer van de Imkersvereniging Eemkwartier op telefoonnummer 06- 12 80 38 18 of 06- 15 82 54 71. Ziet u een bijenzwerm in een andere gemeente? Neem contact op met Meldpunt Bijenzwerm.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang het duurt voor uw melding wordt opgelost hangt af van het soort melding. Als het technisch mogelijk is, handelen we uw melding binnen 5 werkdagen af. Soms kan het langer duren (bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden). Ook wordt veel onderhoud aan de openbare ruimte in vaste rondes en op vaste data gedaan. Als wij uw melding niet op kunnen lossen, nemen wij contact met u op.

Gevaarlijke situatie buiten kantooruren

  • Bel 14 033.
  • Buiten kantooruren kunt u uw naam, adres, telefoonnummer en de reden van uw melding inspreken.
  • De gemeente neemt vervolgens contact met u op.