Melding openbare ruimte

De 'openbare ruimte' is een verzamelnaam voor de plekken die wij allemaal gebruiken. Zoals pleinen, wegen, sportvelden en parken. Is er daar iets niet in orde in de openbare ruimte, doe dan een melding openbare ruimte. U kunt dat bijvoorbeeld doen bij: losse stoeptegels, een defecte container, overhangende takken, Japanse duizendknoop, eikenprocessierups, zwerfvuil, vernielingen, hondenpoep, hangjongeren of andere overlast op straat.
Melden

Nodig bij een melding openbare ruimte

  • Uw naam, e-mailadres, telefoonnummer.
  • Uw adres (bij sommige meldingen).
  • Het adres -of ongeveer de locatie- van de plek waar uw melding over gaat.

De gemeente vraagt uw telefoonnummer om de melding zo snel mogelijk af te kunnen handelen, bijvoorbeeld als er extra informatie nodig is. Wij vragen uw mailadres om u een terugkoppeling te geven als de melding is afgehandeld.

Alle informatie die u geeft, wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens gebruiken we alleen voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang het duurt voor uw melding wordt opgelost hangt af van het soort melding. Als het technisch mogelijk is, handelen we uw melding binnen 5 werkdagen af. Soms kan het langer duren (bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden). Ook wordt veel onderhoud aan de openbare ruimte in vaste rondes en op vaste data gedaan. Als wij uw melding niet op kunnen lossen, nemen wij contact met u op.

Gevaarlijke situatie buiten kantooruren

  • Bel 14 033.
  • Buiten kantooruren kunt u uw naam, adres, telefoonnummer en de reden van uw melding inspreken.
  • De gemeente neemt vervolgens contact met u op.