Drank- en horecavergunning

Voor het bedrijfsmatig schenken of verstrekken van alcohol in een horecabedrijf, zoals bijvoorbeeld een café of restaurant, is een drank- en horecavergunning nodig. Neemt u een horecabedrijf over of opent u een nieuw horecabedrijf? Start u een slijterij of wilt u bij de vereniging een kantine starten? Vraagt u dan tijdig de drank- en horecavergunning aan.

Aanvraag indienen

Een drank- en horecavergunning kunt u aanvragen via een vastgesteld aanvraagformulier. Dit formulier kunt u opvragen per e-mail via gemeente@leusden.nl, onder vermelding van 'verzoek formulieren drank- en horecavergunning'. Geef in de e-mail duidelijk aan wat voor soort horecabedrijf u wilt gaan starten. Een medewerker van de afdeling APV- Bijzondere Wetten zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Procedure

Vanaf het moment dat uw aanvraag in behandeling wordt genomen geldt een behandeltermijn van 8 weken. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen op het moment dat u een volledige aanvraag heeft ingediend. Houdt u altijd rekening met een gemiddelde aanvraagprocedure van in totaal 10 weken.

Tijdens de behandeltermijn wordt uw aanvraag beoordeeld en voorgelegd ter advies. Bent u een commerciële horecaondernemer dan zal ook een Bibobtoets worden uitgevoerd.

Voorwaarden

U komt alleen in aanmerking voor een drank- en horecavergunning als:

  • U minimaal 21 jaar bent.
  • Uw onderneming staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel.
  • U beschikt over een SVH-diploma.
  • U niet op enige negatieve wijze bekend bent bij justitie of politie.
  • Het pand waarin uw horecabedrijf is gevestigd ten minste voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit.

Verder aan te vragen

Naast een drank- en horecavergunning moet u als horeca- ondernemer ook een exploitatievergunning hebben. Meer informatie over deze vergunning vindt u op de pagina Horeca exploitatievergunning.

Kosten

U betaalt € 474,00 voor een drank- en horecavergunning.