Financiële hulp voor ondernemers

U kunt hulp vragen als u in financiële problemen bent of dreigt te komen. Door de coronacrisis zijn er tijdelijk extra mogelijkheden.

Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

U kunt een periodieke uitkering krijgen als u tijdelijk weinig inkomen heeft. Er zijn regelingen voor startende ondernemers, gevestigde ondernemers, oudere zelfstandig ondernemers en ondernemers die willen ophouden met hun bedrijf. Amersfoort voert de regelingen voor de gemeente Leusden uit.

Financiële steun tijdens corona

De overheid heeft meerdere steunpakketten ontwikkeld om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kan bijvoorbeeld inkomensondersteuning of tegemoetkoming in loonkosten gekregen worden.

Geldloket Amersfoort - Leusden

Bij het Geldloket Amersfoort-Leusden kunt u gratis terecht voor onafhankelijk advies over uw onderneming, financiën, regelgeving en sociale voorzieningen. 
In Huis van Leusden is er iedere vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur een afsprakenspreekuur. U kunt de rest van de week ook in Amersfoort terecht.  Maak een afspraak bij het Geldloket of bel: 033 800 99 70. 

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30 uur. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. In deze coronaperiode kunt u gewoon een afspraak maken.
Wel vragen wij u om bij uw bezoek aan het Huis van Leusden rekening te houden met de volgende maatregelen. Zo kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen.

  • Heeft u klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Wij maken graag een nieuwe afspraak met u.
  • Kom alleen, of met maximaal 1 begeleider, naar uw afspraak.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen bij uw bezoek.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak. 
  • Bent u klaar? Verlaat dan het Huis van Leusden om ruimte te maken voor andere bezoekers.
Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: gesloten
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden